Jan van Riebeeckstraat 9
4105 BA Culemborg

0345 - 523 698
info@blinkschool.nl

Onthulling stenen schaap

04-11-2019
Voor het 10-jarig jubileum heeft Blink een beeldhouwproject cadeau gekregen. Drie weken lang hebben alle kinderen van Blink gewerkt aan dit kunstwerk. Wat een feest!

Beeldend kunstenaars Gerard Akerboom en Taer Hudafa hebben ons begeleid bij dit project. Voorafgaand aan het project heeft Gerard in elke klas een workshop gegeven over beeldhouwkunst en verschillende technieken. Het doel van het project was de kinderen intensief kennis te laten maken met het maken van een kunstwerk én natuurlijk met het beeldhouwen zelf.

De afgelopen weken zijn alle kinderen naar het flexatelier in de Gelderlandfabriek gegaan om zelf te beeldhouwen. De kinderen hebben vol enthousiasme in groepjes gewerkt aan een stenen schaap met lam. Dit stenen schaap met lam symboliseert de zorg voor en het opgroeien van de leerlingen van Blink in het veilige bijzijn van ouders en begeleiders. 

Op donderdag 31 oktober is het beeld onthuld. Het beeld heeft een mooie plek gekregen in de voortuin van Blink en is vanaf de weg goed te zien. 

Dit project kwam mede tot stand dankzij de Stichting Vrienden van Vernieuwend Onderwijs, Cultuurfonds Culemborg, het Prins Bernhard Cultuurfonds en alle ouders en studenten die de kinderen begeleid hebben

.