Nationale buitenlesdag op 10 april

10-04-2018
Vandaag is het Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les.
Op Blink geven we vaker buiten les. En dat is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook erg leuk! Vandaag is een prachtige dag voor, er zijn dan ook verschillende activiteiten die buiten georganiseerd worden.
In de gele groep worden zaadjes en bolletjes geplant. Ook wordt er buiten geschilderd.
De groene en blauwe groep hebben een muziekles gehad in de voortuin. Ook heeft de blauwe groep een dictee gemaakt op het plein.
De paarse groep heeft gerekend en Engels gedaan op het plein: welke Engelse woorden ken je van de dingen die je op het plein ziet?
En uiteraard wordt de "groei en bloei" workshop zoals altijd buiten georganiseerd. In deze workshop leren de kinderen hoe je een moestuin opzet en onderhoudt. Er worden allerlei gewassen in de kas gezaaid en een paar gewassen zijn al geplant in onze moestuinbakken. Vandaag gaan de kinderen op bezoek bij de stadsboerderij waar ze onder anderen prei mogen oogsten.